diumenge, 5 de juny del 2011

Tarta Sacher

La Tarta Sacher per mí és “EL PASTíS”, sí, en majúscules. És el que preparo quan a casa hi ha aniversaris (excepte el del meu marit, que prefereix la coca d’ametlles!).

4a setmana de Maig 2011 021

No és massa difícil de fer, i els ingredients són ben senzills. A continuació us en dono l’explicació de com jo ho faig a la thermomix.

INGREDIENTS

6 ous

150 xocolata nestlé postres
150gr sucre

150gr farina
150gr mantega


Per la cobertura:
200gr xocolata nestlé postres
100ml nata per muntar
Melmelada d’albercoc

PROCEDIMENT


1. Posar la “mariposa”. Muntar les clares a punt de neu, uns minuts a 37º  vel 3i1/2. Reservar.*** Si es vol, aquest pas pot ser l’últim perquè així les clares no baixen de tant esperar.
2. Barrejar els rovells amb el sucre, 3 minuts, 37º, vel.3. Treure-ho i reservar.
3. Treure la “mariposa” i triturar la xocolata, 30 segundos, vel.7 (No us oblideu de treure la “mariposa” perquè sino queda tota trinxada, i no és massa digestiva, us ho asseguro…)
4. Afegir la mantega i desfer juntament amb la xocolata,  4 minuts, 37º, vel.3.
5. Afegir els rovells amb el sucre i barrejar-ho tot junt,  3 minuts vel.1
6. Abocar-hi la farina, tamissant-la amb un colador, i barrejar-ho, 3minut, vel. cuchara.
7. Posar aquesta mescla en un bol amb les clares a punt de neu i barrejar molt suaument amb l’espatula, sense batre.

Posar la mescla en un motlle de forn previament untat amb mantega i espolsat amb farina. Fornejar a 180º uns vint minuts, o mitja hora, depèn del forn.

Atenció, com que no porta llevat, la massa no puja massa.

Un cop treta del forn, i deixada refredar, partir-la horitzontalment per la meitat i farcir-la de mermelada d’albercoc. (I si la melmelada la feu vosaltres amb els albercocs de l’arbre del jardí, ja ni us ho explico…)

Per fer la cobertura, posar en un pot al foc la nata, i quan aquesta arribi al punt d’ebullició, afegir-hi la xocolata a trossos, treure del foc, i remenar una bona estona fins que quedi una cobertura negre però brillant. Posar-la per sobre del pastís, i llestos!!

2a setmana de Desembre 2010 I 020

Desitjo que us agradi!

3 comentaris:

  1. Gràcies Silvia, mmmm quina bona pinta! la farem amb les nenes, segur que ens encanta a tots! Ja t´explicaré... -Maria i Jordi-

    ResponElimina
  2. Sí, Maria, ja he vist que tens thermomix, així que la pots fer igual que jo!! Desitjo que et surti bé i que la disfruteu!

    ResponElimina
  3. Hola Silvia, menuda pintilla que tiene "EL PASTIS" como tu lo llamas. ¡Por cierto! ¿lo que le chorrea por dentro mas clarito en tambien chocolate?
    No se si a mi me saldría pero para este veranillo y el cumple de Tamy. Si te llevas la termo me enseñarias a hacer uno. Jejejejje

    ResponElimina