divendres, 24 de juny del 2011

Coca de Sant Joan

3a setmana de Juny 2011 Iaia Ana 020

Feta amb la Thermomix.


Es fan tres procediments, i al final s’ajunten tots. Segons tots els catadors, està boníssima (a mi no em diu res, deu ser que no duu xocolata…).



INGREDIENTS:


Glasejat: 120 gr de sucre



La pell d’una llimona


La pell d’una taronja



Massa mare: 60gr de llet



10gr de llevat


1 cullerada de sucre


130gr de farina de força


Massa: 60gr de llet


70gr de mantega



2 ous


30gr de llevat


20gr d’aigua d’azahar


450gr farina de força


1 pessic de sal



Decoració: Cireres confitades, ou batut, pinyons, sucre i crema pastissera.




PROCEDIMENT



PRIMER PAS: Posar en el got la pell de taronja i de llimona, amb 120gr de sucre i pulveritzar, 5 segons al Turbo. Reservar.



SEGON PAS: Posar els ingredients de la massa mare i programar 15 segons, velocitat 4. Retirar la bola obtinguda i posar-la en un bol gran amb aigua tèbia. Esperar a que la bola floti i dobli el seu volum.



TERCER PAS: Posar el glasejat, la massa mare i els ingredients de la massa. Programar 30 segons, velocitat 6. Un cop acabat, programar de nou 3 minuts, velocitat “Espiga”. Ha de quedar fet una bola. Deixar que dobli el seu volum (que la massa surti pel bocal de la thermomix). Baixar la massa amb l’ajuda de la espàtula, i programar 1 minut, espiga.


Posar la massa sobre un paper de forn i deixar que dobli el seu volum. Decorar amb la crema pastissera, les cireres confitades, pintar-ho amb ou batut. Ficar-hi sucre i pinyons i fornejar, uns 10-20 minuts, fins que estigui rosseta. Deixar refredar, i tallar per la meitat horitzontalment per farcir-la de crema pasitssera (si es vol!).

3 comentaris:

  1. Wooow que buena pinta que tieneeeeee :D

    ResponElimina
  2. Tranquil·la, que diumenge la tastaràs!! Com que no has marxat, tindras la teva recompensa! Jeje!!!

    ResponElimina
  3. Que bien que te ha quedado Silvia. Yo tambien la he hecho pero por desgracia no le he podido hacer la foto. Ya se han comido media.:)

    ResponElimina