diumenge, 12 de setembre del 2010

Coulant de xocolata

2a setmana de Setembre 2010 074INGREDIENTS:
250GR xocolata nestlé postres
250gr mantega

100gr sucre
5 ous sencers
5 rovells d’ou

100gr farina
motlles per flams petits


PROCEDIMENT:

Engegar el forn a 200º
1. Picar la xocolata a trossos, turbo uns segons
2. Afegir la mantega, programar 5min, temp.80º,vel.3
3. Afegir sucre, ous i rovells, programar 2min, sense temperatura, vel.4
4. Afegir farina, programar 1min. vel 3y1/2
5. Posar la mescla en motlles previament untats de mantega

6. Fornejar a 200º entre 5 i 10 minuts, no més temps que aquest.

Si no tenim Thermomix, també es pot fer sense. El primer pas seria desfer la xocolata al microones o al bany maria. El segon afegir-hi la mantega i amb l’escalfor de la xocolata es desferia també. I la resta anar afegint i remenant.

A mi me n’han sortit 10 racions d’aquest deliciós postre. Les que no he fet servir les he congelat. I el dia que les vulguem fer, s’han de treure una estoneta abans del congelador i tenir-les més estona dins del forn (uns 15 minuts). Es veu clarament quan està fet perquè puja una mica de volum i es desenganxa dels voltants.

El resultat és com un petit pastís de xocolata en forma de volcà que, al partir-lo, surt la xocolata desfeta de dins, perquè al coure-ho tan poc, només es fa per fora, però per dins segueix desfet (“cru”), i està boníssim…

Per cert, la foto que he posat m’ha quedat una mica espatxurrat. Pot quedar millor.

I lo del nom de “COULAN” no sé si és perquè et posa el “CUL GRAN”…

 

2 comentaris:

  1. Ufff es muy bajo en calorias no??
    Para la dieta crees que me ira bien jajajaja
    Pero eso siiii tiene una pintaa!

    ResponElimina
  2. Pues yo me había desonectado un poco de tu blog de cocina, jejeje...y la verdad es que quería esta receta....mmmmmm!!
    Ya lo tengo en favoritos otra vez eh??

    ResponElimina