dijous, 15 d’abril de 2010

Coca d'atmetlles


Ja hi tornem, amb dolços que és el que a la nena més li agrada (no sé a quina de les dues més, jejeje).



Aquesta coca ha estat el pastís d'aniversari del meu maridet, que prefereix això a la inmillorable tarta Sacher (encara no ho entenc!).

La veritat és que no és gens difícil de fer. Només que implica una mica de temps, ja que no es fa en deu minuts. Jo li he posat ametlla laminada, però s'hi pot posar també pinyons.

Aquí teniu la recepta:

INGREDIENTS:

Per la massa de pasta de full:
200gr de mantega congelada a trossets petits
200gr de farina
90 gr d'aigua congelada
1/4 culleradeta de sal

Per la crema pastissera:
100gr de sucre
500gr de llet
50gr de maizena
3 ous
1 culleradeta de sucre avainillat



PROCEDIMENT:
1. Posar tots els ingredients de la pasta de full al got de la Thermomix, i programar 20 segons, velocitat 6.
2. Retirar la massa del got, fer una bola, embolicar-la en plàstic i deixar-la reposar a la nevera un mínim de 20 minuts.
3. Enfarinar la taula de treball, extendre-hi la massa i estirar-la donant-li forma de rectangle.
4. Doblegar la massa en tres parts montant una part sobre l'altre, i girar-la.
5. Tornar a estirar la massa donant-li forma de rectangle.
6. Repetir tota aquesta operació dues vegades més, i deixar-la reposar de nou a la nevera durant uns vint minuts més.
7. Passada l'estona de repòs, dividir la massa en dues parts i formar dos rectangles el més finet possible: un serà la part de sota de la coca, i l'altre la part de sobre.
8. Preparar la crema pastissera: consisteix en posar tots els ingredients en el got de la thermomix, i programar 7 minuts, 90º, velocitat 4.
9. Col·locar un rectangle de massa en una safata pel forn, sobre un paper de forn. Omplir-la amb la crema pastissera, i tapar-la amb l'altre rectangle de massa. Aixafar els contorns per evitar que surti la crema.
10. Pintar la superfície amb ou batut, col·locar-hi els pinyons o les ametlles, i espolsar-li sucre per sobre. Fer-li unes quantes punxades amb una forquilla, per evitar que la massa puji.
11. Enfornar-ho a 180º uns 15-20 minuts, fins que estigui daurada.

1 comentari:

  1. Ayyyyy Sílvia esta coca es una debilidad mía también cuando la traes algún domingo!!!! yo también la prefiero a la tarta sacher y a muchas cosas.... yo creo que esta coca, el strudel, la tarta de queso y los profiteroles: lo mejor del mundooooooo en postres.... jajaja
    A ver si me animo a hacerla aunque sin thermomix... eso de la mantequilla congelada... no sé si saldrá bien a mano...

    ResponElimina