diumenge, 12 de setembre del 2010

Coulant de xocolata

2a setmana de Setembre 2010 074INGREDIENTS:
250GR xocolata nestlé postres
250gr mantega

100gr sucre
5 ous sencers
5 rovells d’ou

100gr farina
motlles per flams petits


PROCEDIMENT:

Engegar el forn a 200º
1. Picar la xocolata a trossos, turbo uns segons
2. Afegir la mantega, programar 5min, temp.80º,vel.3
3. Afegir sucre, ous i rovells, programar 2min, sense temperatura, vel.4
4. Afegir farina, programar 1min. vel 3y1/2
5. Posar la mescla en motlles previament untats de mantega

6. Fornejar a 200º entre 5 i 10 minuts, no més temps que aquest.

Si no tenim Thermomix, també es pot fer sense. El primer pas seria desfer la xocolata al microones o al bany maria. El segon afegir-hi la mantega i amb l’escalfor de la xocolata es desferia també. I la resta anar afegint i remenant.

A mi me n’han sortit 10 racions d’aquest deliciós postre. Les que no he fet servir les he congelat. I el dia que les vulguem fer, s’han de treure una estoneta abans del congelador i tenir-les més estona dins del forn (uns 15 minuts). Es veu clarament quan està fet perquè puja una mica de volum i es desenganxa dels voltants.

El resultat és com un petit pastís de xocolata en forma de volcà que, al partir-lo, surt la xocolata desfeta de dins, perquè al coure-ho tan poc, només es fa per fora, però per dins segueix desfet (“cru”), i està boníssim…

Per cert, la foto que he posat m’ha quedat una mica espatxurrat. Pot quedar millor.

I lo del nom de “COULAN” no sé si és perquè et posa el “CUL GRAN”…