Quan arriba aquesta època de l’any, vas per tot arreu i veus panellets per aquí, panellets per allà… I al final, sempre caic en la temptació de fer-ne jo, ni que sàpiga que dónen feina, ni que sàpiga que porten un tou de caloríes, ni que sàpiga que duren dos minuts un cop fets… Però, com que són boníssims, i m’agrada fer receptes amb els nens, un any més m’he decidit a fer-ne de casolans.
La recepta que jo he fet és un mix de dues receptes, i n’he fet la meitat dels ingredients, perquè no en volia fer massa.
INGREDIENTS
250gr d’atmetlla mòlta
3 rovells d’ou
Clara d’ou
180 gr de pinyons
100gr d’atmelles picades
160 gr de sucre
160 gr de moniato
1 llimona ratllada (la pell)
PROCEDIMENT
1. Bullir el moniato en aigua, fins que estigui tou. Un cop fred, pelar-lo i aixafar-lo amb la forquilla. Reservar.
2. Ratllar la pell de la llimona, a la Thermomix, uns segons a velocitat 10. Reservar.
3. Barrejar el moniato amb el sucre. Després afegir-hi l’atmetlla mòlta, la llimona ratllada i els dos rovells d’ou.
4. Amb aquesta massa fer boletes.
5. Arrebossar aquestes boletes amb pinyons.
6. Les que volguem fer d’atmetlla picada, primer les passem per clara d’ou, i després per atmetlla, i li donem forma de croqueta.
7. Les posem sobre paper de forn, les pintem amb rovell d’ou i les fornejem, uns 5-10 minuts a 200º.